Sobre mi

L’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona

Si has arribat a aquesta pàgina probablement vols saber qui és Celia Alba. Soc doctora en lingüística, logopeda i divulgadora científica. Després d’uns anys com a investigadora i docent a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Pompeu Fabra, actualment treballo com a logopeda a l’Hospital Sant Joan de Déu tractant pacients amb dany cerebral adquirit. Això vol dir que ajudo persones que tenen dificultat a expressar-se o a comprendre els altres arran d’una lesió al cervell que afecta la seva capacitat lingüística, la seva laringe o altres òrgans implicats en l’articulació. Aquesta feina em presenta reptes cada dia i m’ensenya moltíssim. Soc molt feliç treballant a l’hospital.

La cúpula del cervell a Talking Brains a CosmoCaixa

Cap al final de la meva etapa a la Universitat Pompeu Fabra, em vaig especialitzar en la creació de continguts per a exposicions a museus. Fins i tot vaig fundar una empresa de continguts científics anomenada InMedulla Continguts. La unió de la meva passió pel llenguatge i la divulgació científica va cristal·litzar a Talking Brains, una exposició que vaig concebre primer, juntament amb tres lingüistes més, i vaig desenvolupar després, amb un equip més gran, per al museu de la Ciència de Barcelona, el CosmoCaixa. Aquesta exposició es va exhibir durant gairebé un any al museu i mostrava la facultat humana del llenguatge des d’un punt de vista biològic, des del punt de vista del cervell. Posteriorment, l’exposició va començar el seu propi viatge itinerant per altres museus.

No he abandonat totalment la universitat ni la investigació, ja que treballo coma tutora a la UNED i, a l’Hospital Sant Joan de Déu, participo en un projecte del programa Horizon 2020 per al desenvolupament d’una aplicació gamificada d’ús logopèdic que pretén garantir la continuïtat assistencial domiciliària. El projecte es diu ACADOM i l’aplicació es diu Blapp.

Si creus que podem col·laborar no dubtis a contactar amb mi. Aquí es pot veure el meu perfil de LinkedIn. Si vols rebre el meu CV complet escriu-me aquí.